Content voor Ingelogde Gebruikers
De Beste Wielrenhandschoenen Voor Comfort En Veiligheid

De beste wielrenhandschoenen voor comfort en veiligheid

Wielerhandschoenen zijn essentieel voor de moderne fietsliefhebber. Of je nu op zondagochtend een rondje maakt met vrienden, een flinke toertocht rijdt of van plan bent de Stelvio te beklimmen, fietshandschoenen maken de tocht gemakkelijker en veiliger. Experts en professionals raden dan ook elke wielrenner aan om handschoenen te dragen. Wanneer je online op zoek bent naar nieuwe fietshandschoenen kom je al snel op websites als https://fietshandschoenenspecialist.nl/, waar je een ruime keuze aan handschoenen tegenkomt. Maar hoe kies je nu de beste handschoenen voor jouw fietsgemak? Waar moet je op letten, en welke merken zijn het best?

Verschillende soorten wielrenhandschoenen voor verschillende soorten wielersport

Belangrijk om te weten te komen bij de aanschaf van wielren handschoentjesis het feit dat er verschillende soorten handschoenen zijn, bijvoorbeeld zomer- en winterhandschoenen. De zomerhandschoenen hebben open vingers, waardoor je gemakkelijk bij de rem en het schakelmechanisme kunt komen. De winterhandschoenen zijn aan de vingerkant gesloten maar elastisch, zodat je vingers warm blijven. Door de elasticiteit wordt schakelen geen probleem. Kijk ook naar de verschillen tussen handschoenen voor op de weg en MTB-handschoenen. Zij verschillen van elkaar wanneer het gaat om grip, comfort en veiligheid.

Een paar euro besparen op veiligheid is een slecht idee

Uiteraard kun je een paar euro besparen door een handschoen van een goedkoop merk aan te schaffen, maar waarom zou je spelen met je eigen veiligheid? Ga voor een handschoen van een erkend merk als je zeker wilt zijn van maximale bescherming bij valpartijen. Kwaliteit en veiligheid zijn immers belangrijker dan kleine besparingen. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Shimano (een echt fietsmerk en tevens bekend van de Skil-Shimano wielerploeg) en Craft (zij hebben ook uitstekende thermoshirts. Ook meer dan uitstekend zijn de handschoenen van 21virages. De naam van dit bedrijf verwijst naar de 21 bochten van de mythische Alpe d’Huez. Ook Santini en Rogelli moeten in dit overzicht genoemd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven