Content voor Ingelogde Gebruikers

Een fiets kopen? Kies voor een retro fiets!

In Nederland kun je genieten van prachtige en uiteenlopende fietsroutes. Een plaatje dat met een retro fiets helemaal compleet is. Wil jij een retro fiets kopen? Om in gepaste stijl te genieten? Ik vertel je er graag meer over.

Een retro fiets is natuurlijk kenmerkend voor Nederland als fietsland. Maar wist je ook dat een moderne Retro fiets van alle gemakken is voorzien. Zo geniet je van veel meer comfort tijdens het fietsen en kun je er langere afstanden mee afleggen. Je hebt ze in verschillende soorten en uitvoeringen. Er zijn zelfs prachtige elektrische retrofietsen die je gezien en ervaren moet hebben. Omdat deze fietsen minder zwaar fietsen en je dankzij de zithouding ook langer kunt zitten. Zo is er over de nieuwe retro fietsen echt nagedacht.

Wil je een retro fiets kopen? Dan is het goed om je te laten informeren over wat er allemaal mogelijk is. Je kunt denken aan het afstemmen van de perfecte zithouding of toevoegen van elektrische fietsondersteuning en het type band dat eronder zit.

Wat zijn de kenmerken van een retro fiets?

De meest voor de hand liggende kenmerken zijn de zware buizen en de bagagedrager aan de voorkant. Waarop je een kratje kunt plaatsen om boodschappen en andere spullen mee te vervoeren. Een retrofiets van nu is te koop in verschillende kleuren. Zo geef je een echt persoonlijke uitstraling aan je fiets. Je kunt zelfs voor verschillende standaarden kiezen om de fiets te kunnen stallen.

Bij een retrofiets mag een goede verlichting natuurlijk niet ontbreken. Waar deze vroeger met een dynamo aangedreven werden is dit nu anders. Soms via de accu als er op de fiets elektrische ondersteuning aanwezig is. Maar ook vaak middels een batterij in de lamp zelf. Je hebt dus niet langer te maken met de kabeltjes de stuk kunnen gaan of verlichting dat alleen werkt wanneer je fietst.

Een fiets kopen? Waar moet ik op letten?

Als je een nieuwe fiets koopt moet je op alle afstellingen die de fiets heeft letten. Zodat de fiets is afgestemd op jouw unieke lichaam. Je kunt denken aan de zithoogte, stuurhoogte en de opstap van de fiets.

Een gespecialiseerde fietsenwinkel kan je hier bij helpen. Je krijgt een goed advies en ook informatie over de fiets en het comfort. Je koopt dus niet alleen een hoge kwaliteit retro fiets maar ook goede informatie waardoor je nog meer kunt genieten van je nieuwe aankoop.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven