Content voor Ingelogde Gebruikers

Een geschikte fietstas voor jouw fiets

Tijd voor een nieuwe/andere fiets? Dan is het misschien ook tijd voor wat nieuwe fietsaccessoires. Denk aan een fietsbel, bagagedragers, een mandje voor aan het stuur of fietstassen voor achterop de fiets. Fietstassen zijn ideaal. Je kunt er al je spullen in meenemen. Waar je ook naar toe gaat. Ga je met de fiets naar school, dan neem je je boeken en schriften mee in deze handige fietstassen, ga je met je fiets naar het werk, dan kun je je laptop, notitieblok, lunch en andere spullen meenemen in de tassen. Fietsen met een handtas aan je stuur is behalve erg vervelend ook nog eens behoorlijk gevaarlijk. Er hangt meer gewicht aan een kan van het stuur waardoor de kans groter is dat je gaat slingeren. Ook is het mogelijk dat de tas, of onderdelen daarvan, in de spaken terecht komen, wat voor nare ongelukken kan zorgen. Met een fietstas aan je bagagedrager voorkom je dit soort gevaarlijke situaties. Je kunt je handtas of je spullen los in de fietstas doen en veilig op de fiets stappen.

Welke fietstas moet ik kiezen?

De tassen voor aan je fiets zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en modellen. Er zijn enkele fietstassen en dubbele fietstassen. Er zijn tassen met basic kleurtjes en tassen met hippe printjes in verschillende vrolijke kleurtjes. Het is dus maar net waar jij van houdt en waar je naar op zoek bent. Heb jij andere kleurtjes in je fiets zitten die je graag wilt laten overeenkomen met de kleuren van je fietstas? Zoek dan een fiets tas met die kleur(en)! Ook moet je rekening houden met de hoeveelheid spullen die je meeneemt op je fiets. Hoef jij maar een paar dingetjes mee te nemen die niet zoveel wegen? Dan kun je voor een voordelige fietstas gaan die niet per se heel sterk hoeft te zijn. Neem jij echter veel boodschappen mee in je tassen dan moet je voor een wat sterkere variant gaan die veel gewicht kan dragen!

Fietstassen voor op fietsvakantie

Als je op fietsvakantie gaat zijn er ook diverse fietstassen om uit te kiezen. Ga altijd voor waterdichte fietstassen. Vaude heeft mooie tassen. Het mees bekend zijn met afstand Ortlieb fietstassen, die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Als je op fietsvakantie gaat zie je de meest andere fietsers met dit type tassen aan de bagagedrager. Als je gaat bike-packen zijn er weer andere merken die goede tassen bieden, zoals Revelate Designs en Topeak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven