Content voor Ingelogde Gebruikers

Fietsen met trapondersteuning

De elektrische fiets is steeds vaker te zien in het Nederlandse straatbeeld. Deze ontwikkeling is goed te verklaren. Met een elektrische fiets is het afleggen van relatief grote afstanden binnen een korte tijd ineens binnen handbereik. Daarnaast zorgt de trapondersteuning ervoor dat het afgepeigerd aankomen op je bestemming verleden tijd is. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Dan is elektrisch fietsen wellicht het overwegen waard.

Je fietsaccu laten reviseren

Naast de verschillende voordelen brengt een elektrische fiets ook een hoop technische snufjes met zich mee. Deze technische ontwikkelingen zijn mooi, maar gaan vaak ook samen met slijtage en het nodige onderhoud. Dat geldt ook voor de accu van de elektrische fiets. Een fietsaccu gaat relatief lang mee, maar heeft ook niet het eeuwige leven. Wanneer de accu van jouw elektrische fiets gebreken gaat vertonen, heb je twee keuzes. Je kunt er uiteraard voor kiezen om de fietsaccu in zijn geheel te laten vervangen. Maar daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor fiets accu revisie. Dit houdt in dat je enkel de defecte onderdelen van je huidige fietsaccu laat vervangen.

Zo verloopt het proces

Het laten vervangen van de gehele fietsaccu is bij een verminderde werking vaak niet nodig. Een fiets accu repareren is in veel gevallen zelfs een betere optie. Wanneer je besluit de accu van je fiets te laten repareren, dien je de accu naar de experts op te sturen. Vervolgens wordt er uitgebreid onderzoek verricht. Er wordt gekeken naar de staat van de fietsaccu én naar de staat van de oplader van de accu. Blijkt uit het onderzoek dat de fietsaccu aan revisie toe is? Dan worden de cellen van de fietsaccu vervangen. De kwaliteit van de nieuwe cellen is erg hoog. Dit zorgt ervoor dat de werking van de accu na de reparatie doorgaans nog beter is dan het origineel was.

Duurzaam en betaalbaar

Wanneer je besluit je accu te laten reviseren, krijg je er vaak dus nog een krachtigere accu voor terug. Maar dat is niet het enige voordeel dat accurevisie biedt. Het laten vervangen van een fietsaccu is kostbaar. Het laten repareren van een fietsaccu is daarentegen een stuk goedkoper. Tevens is accurevisie een stuk duurzamer dan het laten vervangen van je fietsaccu. Wanneer je ervoor kiest om je fietsaccu te laten reviseren, worden namelijk enkel de cellen vervangen. Je gaat met deze optie dus het onnodig verspillen van materialen tegen. We kunnen dus met recht zeggen dat accurevisie een duurzame en betaalbare keuze is bij een defecte fietsaccu. Laat jij je fietsaccu vervangen of repareren?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven