Content voor Ingelogde Gebruikers
Fietsverzekeringen Vergelijken: Waarom Zou Je Dat Doen?

Fietsverzekeringen vergelijken: waarom zou je dat doen?

Fietsverzekeringen vergelijken klinkt misschien een beetje overbodig. Waarom zou je ten slotte een fiets verzekeren? Dat is inderdaad niet nodig als je een eenvoudige, tweedehandse tweewieler koopt. Maar zodra met een elektrische fiets op stap gaat, is het zeker een optie om dat te overwegen. Per slot van rekening kost zo’n fiets meestal wel boven de duizend euro en dat is het verzekeren wel waard. Datzelfde kan gelden voor een (professionele) mountainbike of ligfiets.

Fietsverzekeringen vergelijken: kijk naar je fiets

Fietsverzekeringen vergelijken is dus echt niet zo’n verkeerd idee. Als je een dure fiets hebt is het zeker de moeite. Maar je kan niet zomaar een standaard fietsverzekering afsluiten. Voor elke type fiets is er een andere verzekering. Dat betekent ook dat de standaardpremies voor een bepaalde fiets hoger zullen zijn dan een andere. Een stadsfiets verzekeren is natuurlijk lang niet zo duur als het verzekeren van een elektrische fiets. Houd daar rekening mee als je een fietsverzekering af wil sluiten: kijk goed of je fiets bij de verzekering past, nog ongeacht de kosten die dat met zich meebrengt. Een echte fietsfan zal er de hand niet voor omdraaien, maar misschien weet jij niet of je nu een mountainbike hebt of een Speed Pedelec…

Fietsverzekeringen vergelijken: wie zijn de aanbieders?

Fietsverzekeringen vergelijken kan eenvoudig online met de verschillende vergelijkingssites die daarvoor te vinden zijn. Het kan echter ook lonen om eerst eens te kijken of je al bij een bepaalde fietsersbond bent aangesloten of een ander soortgelijk lidmaatschap hebt. Kijk bijvoorbeeld eens bij de fietsenverzekering van de ANWB. Afhankelijk van het lidmaatschap dat je daar al hebt kun je misschien (extra) korting of extraatjes krijgen als je een fietsverzekering afsluit. Maar je kan ook fietsenverzekeringen afsluiten bij de grotere verzekeringsmaatschappijen, zoals Interpolis, Centraal Beheer of Univé. Het kan fijn zijn om bij je vertrouwde verzekeraar te gaan kijken, omdat je al je verschillende polissen zo overzichtelijk bij elkaar houdt.

Fietsverzekeringen vergelijken: wat wordt er aangeboden?

Bij fietsenverzekeringen vergelijken is het ook prettig om te weten dat er verschillende soorten verzekeringen worden aangeboden. Zo zijn er verzekeringen die een track en trace systeem op je fiets installeren, zodat -mocht je fiets gestolen worden-  hij eenvoudig terug te vinden is. Of je hebt een verzekeringspakket dat je voor een aantal jaren afsluit. Je krijgt het aankoopbedrag van de verzekering terug als je fiets in die periode volledig stuk gaat of gestolen wordt.

Meer vergelijken doe je op Zeker.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven