Content voor Ingelogde Gebruikers
Lekker Sportief Crossen Met Je Mountainbike Door De Bossen

Lekker sportief crossen met je mountainbike door de bossen

Lekker sportief crossen met je mountainbike door de bossen

Lekker sportief crossen door de duinen of freestylend door het centrum. Een mountainbike maakt het allemaal mogelijk. Houd jij ook zo van mountainbiken? Dan zal het volgende verhaal jou vast bevallen!

Mountainbiken is begonnen in Californië rond de jaren ’60 en ’70. Men zette zelf een mountainbike in elkaar. Er was nog geen sprake van een professioneel gefabriceerde mountainbike, want dit begon pas eind jaren ’70.

De eerste mountainbike werd vervaardigd door Gary Fisher en de eerste fiets die geschikt was voor massaproductie werd ontwikkeld door Specialized. Al vanaf de allereerste mountainbike werd er rekening gehouden met het gewicht van de fiets.

Lichtgewicht metaal is hét metaal voor deze fietsen. In het begin betrof het nog een normale fiets met minuscule aanpassingen. Een vervolgaanpassing was een bredere voor- en achtervork om een brede band te kunnen plaatsen. Een andere aanpassing was een stevige rechte buis als stuur bij de mountainbike fietsen. Bij normale fietsen is dit een gebogen en dunne buis.

De mountainbikes die momenteel gebruikt worden stammen uit de jaren ’90. De fiets werd op steeds ruiger terrein gebruikt en daar waren de aangepaste racefietsen niet op gebouwd. De afmetingen werden zodanig aangepast dat de fiets gebruikt kon worden over obstakels en op ramps.

Het stevige frame had het nadeel dat het lichaam van de fietser de impact van de schokken moest opvangen. De vering was hier hét antwoord op. De voor- en achtervork werden voorzien van een vering om alle schokken op te kunnen vangen.

Toch gebruiken mountainbikers het liefst alleen een voorvering. Een achtervering vangt de energie op die de fietser in de fiets stopt. Dit zorgt ervoor dat de fietser meer energie moet leveren om de fiets vooruit te krijgen.

Deze fietsen zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar. Er zijn mountainbikes online te verkrijgen of bij de fietsenwinkel bij je in de buurt. Je komt ze werkelijk overal tegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven