Content voor Ingelogde Gebruikers

Moederfietsen: Perfect voor een fietstocht met je kind!

Als je gaat fietsen met je kind heb je natuurlijk een kinderzitje nodig. Zonder het zitje kunnen er ongelukken gebeuren die je natuurlijk wilt voorkomen. Een kinderzitje op een normale fiets zetten en het kind erin zitten is een heel proces. Een moederfiets biedt de oplossing op alle problemen die je hebt met een normale fiets. In dit artikel leggen we de voordelen van een moederfiets uit en waarom het handig is om er een te kopen!

Wat zijn de voordelen van Moederfietsen

Een moederfiets is ervoor gemaakt op met een kinderzitje voor of achterop te fietsen. Deze fiets maakt het niet alleen een stuk comfortabeler, maar ook een stuk veiliger en makkelijker. De fiets heeft het uiterlijk van een normale damesfiets maar toch zijn er enkele verschillen die ervoor zorgen dat de moederfiets meer geschikt is voor fietstochten met een kind in een kinderzitje. Maar wat zijn de verschillen tussen een normale fiets en een moederfiets?

Een moederfiets heeft vaak een extra lage instap. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker op de fiets kan stappen en door kan fietsen. Door een standaard te hebben met twee poten blijft de fiets stabieler staan en in combinatie met het stuurslot is het een stuk makkelijker om een kind in het zitje te zetten als het zitje voorop de fiets zit. Het stuur kan namelijk niet meer bewegen door het stuurslot en door het standaard blijft de fiets stabiel rechtop staan. Zo hoef je niet de fiets altijd vast te blijven houden als je je kind in het zitje bevestigd.

Wanneer je kind meer dan 15 kilo begint te wegen is een kinderzitje voorop niet meer mogelijk. Kies er voor een kinderzitje achterop te zetten als deze nog nodig is. Moederfietsen hebben een langere bagagedrager waardoor er meer zitruimte is voor het kind. Ook heb je zelf meer ruimte omdat het stuur en het zadel verder uit elkaar zijn gezet. Zo heb je meer beenruimte tijdens het trappen wat fijn is voor fietsen met boodschappen of als er een kinderzitje voorop de fiets zit.

Een moederfiets kopen is erg handig

Met een kind op pad gaan op een normale fiets met een kinderzitje is niet altijd even makkelijk, vooral niet als je elke keer moet afstappen en opstappen. Omdat normale fietsen snel om kunnen vallen en vooral als er gewicht op het stuurt hangt moet je kind elke keer uit het zitje worden gehaald. Door het stuurslot en de extra poot bij het standaard hoef je hier geen zorgen meer over te maken.

Kunnen je kinderen eindelijk zelf fietsen, dan is de moederfiets nog steeds erg handig bij het halen van boodschappen. Door de extra beenruimte kom je minder snel met je knie of voet tegen de boodschappentas aan en door de extra lange bagagedrager kan je grote fietstassen op de fiets doen en meer gemakkelijk meenemen. Daarnaast zorgt het stuurslot er ook voor dat je fiets buiten minder snel omvalt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven