Content voor Ingelogde Gebruikers

Stijlvolle moderne garagedeuren

Garagedeuren zijn al lang niet meer alleen functioneel, maar voegen ook daadwerkelijk iets toe aan de uitstraling van je woning. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten garagedeuren verkrijgbaar dat er altijd wel een stijlvol model te vinden is dat bij de uitstraling van je woning past.

Wanneer je je dus gaat oriënteren op garagedeuren, is het zeker aan te raden om verder te kijken dan alleen naar de klassieke garage kanteldeuren. Maar wat zijn dan stijlvolle garagedeuren? Dat zijn onder andere sectionale garagedeuren en openslaande garagedeuren. Laten we deze deuren eens nader bespreken.

Sectionale garagedeuren

Een sectionale garagedeur is opgebouwd uit smalle deurpanelen. De deurpanelen vormen samen het deurblad. Doordat de deurpanelen smal zijn, is de kantelhoek tijdens het openen van de garagedeur bijzonder klein.

Dat biedt als voordeel dat je meer ruimte in de garage kunt benutten. Een groot voordeel ten opzichte van de klassieke kanteldeuren die een veel grotere kantelhoek hebben, waardoor je minder ruimte in de garage kunt gebruiken.

Sectionaaldeuren worden zonder handgrepen geleverd en zijn daardoor altijd elektrisch bedienbaar. Het ontbreken van handgrepen maakt dat dit type deur een strak afgewerkt uiterlijk heeft.

Vele kleuren en patronen

Sectionale garagedeuren zijn leverbaar in vele kleuren en patronen. Daardoor is er altijd wel een passende garagedeur te vinden die niet alleen qua afmetingen in de opening van de garage past, maar ook qua uitstraling bij je woning aansluit.

Naast de kleuren zijn er ook verschillende patronen voor het deurblad mogelijk. Je kunt de deur zelfs in een toogvorm bestellen.

Lees meer over sectionale garagedeuren.

Sectionaaldeur met loopdeur

Sectionale garagedeuren bieden niet de mogelijkheid om een loopdeur in het deurblad te verwerken, maar het is wel mogelijk om een losse loopdeur naast het deurblad te plaatsen. Zo ontstaat er een mooi geheel. Meer informatie over garagedeuren met een doorloopdeur.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren bestaan uit 2 deuren die onafhankelijk van elkaar geopend en gesloten kunnen worden. Openslaande deuren zijn met name praktisch als je de garage niet als parkeerplaats voor je auto gebruikt, maar bijvoorbeeld als kantoor of opslagplaats.

De deurbladen geven je garage een strakke uitstraling. Bovendien kun je naast de aluminium modellen ook voor een houten openslaande garagedeur kiezen. Een bijzonder stijlvolle keuze voor als je een woning hebt waar veel hout en/of riet in is verwerkt.

Net zoals bij sectionale garagedeuren, heb je bij openslaande garagedeuren ook veel keuze in kleuren en patronen voor de deurbladen.

Neem de tijd om je te oriënteren

De aanschaf van een garagedeur is voor veel mensen een grote uitgave. Bovendien ligt een miskoop op de loer als je je niet goed oriënteert op welke deur het beste bij jouw situatie en wensen past. Daarom raden we je met klem aan om je uitgebreid te oriënteren. Neem er rustig de tijd voor en bezoek bijvoorbeeld verschillende garagedeur specialisten en hun websites. Zo krijg je een goed totaalplaatje van het aanbod en kun je straks de juiste aankoopkeuze maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven