Content voor Ingelogde Gebruikers

Veilig elektrisch fietsen

Vooral ouderen hebben profijt van een e-bike. Als er te veel wind staat, bent u bang om te uitgeput te raken. Of misschien heeft u problemen met een knie en lukt niet om het pedaal helemaal rond te krijgen. Omdat u de vrijheid en onafhankelijkheid die een fiets u geeft niet op wilt geven, bent u toch overtuigd om een e-bike te kopen. Maar het zijn ook vooral ouderen die na een eenzijdig ongeval met de fiets in het ziekenhuis belanden. En niet verbazend, gebeuren een groot deel van deze ongelukken met een e-bike. Laat u niet tegenhouden door deze informatie, maar lees onderstaande tips om weer veilig de weg op te gaan:

  1. Probeer uw nieuwe e-bike uit op een rustige plaats. Oefen een paar rondjes voordat u een drukke weg op gaat, zodat u gewend bent aan de fiets en uw aandacht weer aan het verkeer kan geven. De snelheid van een e-bike verrast veel mensen.
  2. Gebruik beide handremmen. Omdat u sneller gaat dan normaal is het belangrijk dat u niet alleen de voorrem gebruikt in scherpe bochten, maar ook de achterrem aantrekt om te voorkomen dat u valt.
  3. De motor van fietsen met trapondersteuning blijft nog even aantrekken nadat u al gestopt bent met trappen. Houd hier rekening mee en zo nodig stop iets vroeger dan normaal met trappen. Houd uw benen stil in de bocht, want anders begint de trapondersteuning weer en wordt het moeilijk sturen. Als u eenmaal gewend bent aan de fiets, zult u dit automatisch doen, maar wel eerst even oefenen voordat u drukker verkeer ingaat.
  4. Zorg altijd voor goede onderhoud van de e-bike. Als u dit niet zelf kunt, laat hem dan regelmatig nakijken bij de fietsenmaker. Met snelheden van een snorfiets, wil je wel dat de remmen, banden en motor het goed doen.

Geniet van de vrijheid en het gemak van uw e-bike, maar zorg dat u altijd veilig op de weg bent.

De elektrische fietsen van Fast & Furious scooters zijn alle uitermate veilig te noemen. We willen een paar modellen uitlichten die zeer veilig zijn:

De elektrische stadsfiets (Dutchebike, E-ambient, E-lounge)
De elektrische seniorenfiets (speciaal voor ouderen)

Voordeel van hier kopen zijn o.a. snelle levering en top service.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven