Content voor Ingelogde Gebruikers
Waar Moet Je Op Letten Bij Een Aankoop Van Een Nieuwe Fiets?

Waar moet je op letten bij een aankoop van een nieuwe fiets?

Waar moet je op letten bij een aankoop van een nieuwe fiets?

Nederland staat bekend om de hoeveelheid fietsen die we hebben, het aantal fietsen wordt geschat op zo’n 22,8 miljoen fietsen. We zijn tot nu toe het enige land met meer fietsen dan inwoners, gemiddeld heeft een inwoner 1,3 fietsen.  Omdat er zoveel fietsen zijn is het dus ook niet zo gek dat jij wel eens een fiets hebt gekocht of er over nagedacht om een fiets te kopen.

Waarvoor ga je hem gebruiken?

Wanneer je van plan bent om een fiets aan te schaffen is het belangrijk om te weten waar je je fiets voor gaat gebruiken. Wanneer je hem bijvoorbeeld alleen voor kortere afstanden gaat gebruiken is het niet noodzakelijk om een dure racefiets te kopen, aan een simpele stadsfiets heb je dan al wel genoeg.

Stuur

Hoe je op een fiets zit wordt onder andere bepaalt door de vorm van je stuur. Denk bijvoorbeeld aan de afstand tussen het stuur en je lichaam, maar vergeet ook zeker niet om je zadel op de juiste hoogte in te stellen. Ga voor de zekerheid langs een fietsspeciaalzaak om je fiets af te stellen, zo voorkom je dat je een verkeerde houding hebt en veel last kunt krijgen van je nek of schouders.

Proefrit

Als je een fiets gaat aanschaffen moet je altijd nog even een proefrit ermee maken. Zo kan je er achter komen of alles goed werkt en wat je fijn vindt, bijvoorbeeld met de remmen. Je hebt 2 verschillende soorten remmen, doormiddel van achteruittrappen of door handremmen aan het stuur.

Verzekeren

Je denkt er waarschijnlijk niet direct aan maar het kan verstandig zijn om een fietsverzekering af te sluiten. Jaarlijks worden er ongeveer 600.000 fietsen gestolen dus is het fijn als je fiets vergoed wordt voor de schade waar jij niet verantwoordelijk voor bent geweest, bijvoorbeeld diefstal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven