Content voor Ingelogde Gebruikers
Waarom Een Elektrische Fiets Tweedehands Kopen?

Waarom een elektrische fiets tweedehands kopen?

Fietsen op een elektrische fiets is allang niet meer alleen maar voor ouderen die lange fietstochten gaan maken. Nee, steeds meer jongeren en volwassenen kiezen namelijk ook voor een elektrische fiets. Echter is dit wel een grote uitgave. Daarom kun je ook kijken naar de mogelijkheden van een elektrische fiets tweedehands kopen om geld te besparen, maar toch te genieten van de voordelen. Het is namelijk allang niet meer zo dat als je een elektrische fiets tweedehands koopt er van alles aan mankeert of de fiets op is. 

Als je let op de juiste dingen kun je veel geld besparen door voor tweedehands te kiezen. In deze blog leggen we je uit waarom kiezen om een elektrische fiets tweedehands te kopen. 

Voordelen elektrische fiets

Tegenwoordig kan iedereen op een elektrische fiets fietsen. Of je nu 65-plus bent of niet. Dit komt, omdat een elektrische fiets meerdere voordelen heeft. Als je eenmaal op een elektrische fiets hebt gefietst wil je niet meer anders. Hieronder vind je een aantal voordelen van een elektrische fiets.

– Een e-bike maakt fietsen nog gemakkelijker. Een ritje op een dergelijke fiets voelt alsof je continue de wind in je rug hebt. Door weer en wind kom jij gemakkelijk vooruit.

– De snelheid van de fiets. Je kunt met de meeste elektrische fietsen al een snelheid halen van 20-25 kilometer per uur. Dat is even snel als een snorscooter.

– Creëer een gezondere levensstijl. Een elektrische fiets blijft natuurlijk wel een fiets. Je dient dus wel degelijk nog te trappen om vooruit te komen. Echter gaat het allemaal wat soepeler en sneller. Fietsen op een elektrische fiets kan er voor zorgen dat je sneller langere afstanden gaat fietsen en dus ook meer en langer buiten bent. Super gezond dus.

Waarom een tweedehands elektrische fiets kopen?

Net als bij andere producten, geldt bij elektrische fietsen ook dat er ieder jaar weer nieuwe exemplaren verschijnen. Vaak net even iets beter of voorzien van nieuwe technische snufjes. Het kan daarom aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een ouder model of een tweedehands elektrische fiets, aangezien dit veel geeld scheelt. Alleen is dit verstandig denken veel mensen. Bij iedere e-bike is het belangrijk om te kijken naar wat de capaciteit is van de accu en hoeveel kilometers er nog mee gereden kan worden. Door alle gereden kilometers en keren dat de accu leeg is geraakt en weer is opgeladen, neemt de actieradius af.

Echter is het een feit dat de kwaliteit van de elektrische fietsen afgelopen jaren fors is verbeterd. Waar je een elektrische fiets tweedehands wilt kopen, in een winkel of particulier, dat maakt niks uit. Doe in elk geval altijd vooraf een proefritje. Je kunt ook voor een langer stuk fietsen gaan om echt de accu te testen. Als je op een fiets hebt gereden kun je nog vragen naar uit welk jaar de fiets komt en online een tool gebruiken om een e-bike te vergelijken. Zo weet je direct wat de technische eigenschappen, de rij-impressie én de plussen en minnen zijn.  

Als je dus een tweedehands elektrische fiets wilt kopen is het belangrijk om te letten op de staat van de accu en vergeet dus zeker niet om een proefrit te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven