Content voor Ingelogde Gebruikers

Zoekmachine optimalisatie Veenendaal blijft belangrijk ook in 2021

Het onderwerp SEO is voor veel bedrijven nog steeds een evoluerend boek. Het jaar 2021 brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Technische SEO, zoals code structuren die leiden tot betere laadtijden en dus een algehele aangenamere gebruikerservaring, gaat steeds meer samen met inhoudelijke kwesties en optimalisatie van de bruikbaarheid. Dit stelt veel website-eigenaren voor de uitdaging dat hun ontwikkelaars noodzakelijkerwijs nog nauwer moeten samenwerken met webdesigners. Die op hun beurt moeten samenwerken met redactionele copywriting. En alles wat strategisch wordt beslist voor het hele online marketing concept kan en zal een blijvende impact hebben op de organische zichtbaarheid.

Wat is dat zoekmachine optimalisatie?

SEO heeft in ieder geval weinig te maken met hocus pocus of een wispelturige zoekmachine. Een uitgekiende strategie, veel hard werk en geduld zijn de hoekstenen van elke professionele zoekmachine optimalisatie.

De relevante basisprincipes

Het begint allemaal met drie letters: SEO. Dit is de afkorting van Search Engine Optimization en omvat alle methoden die tot doel hebben de zichtbaarheid van een website in de resultaten van zoekmachines (kortweg SERP’s) te vergroten. SEO is ruwweg onderverdeeld in twee deelgebieden: Onpage optimalisatie en Offpage optimalisatie. Volgens de gangbare definitie omvat het eerste alle maatregelen om de techniek en de inhoud van een webpagina te verbeteren. Terwijl het tweede erop gericht is de positie van een pagina in de SERP’s te verbeteren door middel van reputatie.

De relevantie van SEO

Je vraagt je nu misschien af waarom zoekmachine optimalisatie zo belangrijk is. Het is eenvoudig: zoekmachines zijn nog steeds de eerste dat mensen gebruiken  wanneer het erom gaat informatie te vinden over een grote verscheidenheid van onderwerpen en producten. Zoekmachines zijn de meest gebruikte manier om het internet te gebruiken. Ruim 90% van de mensen met internet en een computer gebruikt zoekmachines. De aanwezigheid van het eigen bedrijf in zoekmachines heeft dus een enorm marktpotentieel. Dit maakt professionele zoekmachine-optimalisatie onontbeerlijk. Waarom? De belangstelling voor getoonde artikelen van boven naar beneden neemt steeds verder af. Dus het is belangrijk om als bedrijf hoog in de zoekresultaten te komen.

Met een uitgekiende strategie voor website-optimalisatie kun je ervoor zorgen dat jouw website meer in het vizier komt van potentiële klanten. Hoe hoger de individuele pagina’s in de organische zoekresultaten staan, hoe meer gebruikers bij de inhoud van jouw website kunnen komen. Op zoek naar een seo specialist? Kijk een op de site van Doelbewust online marketing. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven